Minden vben mrcius 22.-n emlkeznk meg a vz vilgnapjrl. Ugyan rendszeresen szba kerl a vizeink llapota v kzben is, ilyenkor mgis kicsit nagyobb figyelmet kapnak. Ez persze j dolog, mg akkor is, ha mindnyjan tudjuk, hogy ez az egy nap figyelem des kevs erre a tmra. Igazbl az v sszes napja is kevs lenne.

Bővebben: A Vz vilgnapja

Valamikor nagyszleink idejben mg az volt a termszetes, hogy nem hasznltak vegyszereket, nem ment csodaszmba, ha valaki termszetes mdon kvnta lelmiszereit el?lltani. Szeretnk azoknak tancsokat adni, akik esetleg mg sajt vetemnyeskertben termelik meg a csald asztalra kerl? tpllkot, s mindenkit arra biztatni, hogy vetemnyezzen.

Bővebben: Kertszkeds bio mdszererekkel 

Trkeve hatrban a huszadik szzad elejn mg 12 holland tpus szlmalom m?kdtt.
Tbbsgk az 1800-as vek utols vtizedeiben plt, mra hrmondnak csak a romos llapotban lv? Molnr-fle szlmalom maradt meg.
A hajdann ngy 12 mteres mozgathat vitorlval rendelkez? malom kedvez? szljrs esetn egy nap alatt 40 mzsa lisztet s dart tudott kszteni. Als fekv? malomkve 14, fels? forg malomkve 18 mzst nyomott.

Bővebben: Molnr-fle szlmalom 

A mindenki ltal tejcsarnoknak nevezett plet egyike a vros legimpoznsabb gazda-polgr hzainak. Ennek ellenre magrl az pletr?l rsos feljegyezsek nincsenek, gy trtnett csak a helyiek elbeszlseib?l lehet sszelltani.

Bővebben: A trkevei tejcsarnok trtnete

rdekes, hogy a mindennapi letben az emberek nagy tbbsge nem foglalkozik olyan dolgokkal, amik a mindennapjainkat befolysoljk. Ha nem is a mai napokat, de a pr v vagy vtized mlva esedkes mindennapokat felttlenl.

Bővebben: Egy kicsi vltoztatst!