BEKLEN

a Nagykunsági Civil Társadalomért Alapítvány

 Társszervezetünk, a Nimfea Természetvédelmi Egyesület önkéntes napot szervezett 2013. 08.24-én. Egyrészt a Fekete István Oktatóközpontban (mely a mi egyesületünknek is a központja), másrészt pedig egy külső helyszínen (Túrkeddi szőlőben).

  A Túrkeddi szőlőbe induló csapat feladata egy cca. 5000 m2-es terület megtisztítása volt. Ezt a részt az elmúlt évtizedekben elhanyagolták, így a terület tele volt gyepűrózsával, kökénnyel, galagonyával valamint elvadult szilvával. A 9 önkéntes ennek a területnek a nagy részét tette rendbe ezen a napon. Azért csak a nagy részét, mert úgy terveztük, hogy az épülő csónakházunk helyét, valamint a kerítés nyomvonalát takarítjuk ki és a többi részen lévő bozótost meghagytuk az énekesmadaraknak táplálékul valamint búvóhelyül. Ezen a helyszínen a program dél környékén fejeződött be, és a csapat elindult be a központba.

 Ezenközben a központban az önkéntesek egy része nekiállt az ebéd elkészítésének, valamint a benti csapat nagyobbik része elkezdte katalogizálni a könyvtárat, valamint az újonnan felújított tárgyalót feldíszíteni (képekkel, ismertetőkkel). Mire a külsős csapat beért ők is nagyrészt végeztek a munkákkal, de azért volt még mit tenni bent is.

  Délután 2 óra körül elkészült az ebéd, és ekkorra nagyrészt a munkák is befejeződtek.
Az ezután következő időkben a felnőttek beszélgettek, míg a gyerekeknek jót játszottak a játszóházban.

Mindenki nagyon jól érezte magát, így reméljük, hamarosan lesznek még hasonló napok.