BEKLEN

a Nagykunsági Civil Társadalomért Alapítvány

Hírek

Mint nagyon sok helyen, a Pásztói-gyepen is nagy problémát jelentenek az illegális fakivágások. A szociális helyzet folyamatos romlása valamint a hatóságok elégtelen fellépése miatt egyre nagyobb veszélybe kerülnek a fasorok.

Bővebben: Illegális fakivágások

A 90-es években sajnos egyre inkább szembesülnünk kellett azzal a problémával, hogy a háztáji állattartás gazdasági okokból jelentősen lecsökkent. A tejátvétel megszűnésével a tehenek maradék állománya is felszámolódott. A régi időkben a gyepet legelő állatok kezelték, de ez az állomány csökkenésével már nem tudott működni.

Bővebben: Legeltetéses állattartás a pásztói-gyepen

A Beklen Alapítvány az illegális fakitermelés visszaszorítását és gyakorlati természetvédelmi feladatok megvalósítását célzó programmal pályázott Vidékfejlesztési Minisztérium "Zöld Forrás" programjára. A napokban készültek el a szerződés mellékleteit képező dokumentumok, együttműködési megállapodások.

Bővebben: Szerződéskötés alatt az illegális fakitermelés visszaszorítását és madárvédelmi tevékenységeket...

 2010. Őszén újra beindult a "Klíma-kampány!", melyben a NIMFEA Természetvédelmi Egyesület, Jász -Nagykun Szolnok megye regionális koordinátoraként vesz részt a "Big Ask Hungary" című projekt keretén belül. A kampány célja, hogy a kormányok hozzanak létre egy olyan törvényt, melynek segítségével évről-évre csökkenteni lehetne az adott ország fosszilis energiafelhasználását és elősegíteni az adott ország gazdasági fejlődését.

Bővebben: Éghajlatvédelem, zöld gazdaság, és igazságos társadalom