BEKLEN

a Nagykunsági Civil Társadalomért Alapítvány

Hírek

A 90-es években sajnos egyre inkább szembesülnünk kellett azzal a problémával, hogy a háztáji állattartás gazdasági okokból jelentősen lecsökkent. A tejátvétel megszűnésével a tehenek maradék állománya is felszámolódott. A régi időkben a gyepet legelő állatok kezelték, de ez az állomány csökkenésével már nem tudott működni.

Bővebben: Legeltetéses állattartás a pásztói-gyepen

A Beklen Alapítvány az illegális fakitermelés visszaszorítását és gyakorlati természetvédelmi feladatok megvalósítását célzó programmal pályázott Vidékfejlesztési Minisztérium "Zöld Forrás" programjára. A napokban készültek el a szerződés mellékleteit képező dokumentumok, együttműködési megállapodások.

Bővebben: Szerződéskötés alatt az illegális fakitermelés visszaszorítását és madárvédelmi tevékenységeket...

 2010. Őszén újra beindult a "Klíma-kampány!", melyben a NIMFEA Természetvédelmi Egyesület, Jász -Nagykun Szolnok megye regionális koordinátoraként vesz részt a "Big Ask Hungary" című projekt keretén belül. A kampány célja, hogy a kormányok hozzanak létre egy olyan törvényt, melynek segítségével évről-évre csökkenteni lehetne az adott ország fosszilis energiafelhasználását és elősegíteni az adott ország gazdasági fejlődését.

Bővebben: Éghajlatvédelem, zöld gazdaság, és igazságos társadalom

Alapítványunk "A Fekete István Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpont élménypedagógia és ismeretterjesztéssel összefüggő eszközfejlesztése és szemléletformálási programjainak lebonyolítása" c. pályázati programja kapcsán az elkészült Fekete István Oktatóközpont szolgáltatásait bemutató honlap népszerűsítésére is lehetősége nyílt, így hat partnerünk honlapján helyeztünk el bannereket, melyek népszerűsítik a programunkat, honlapunkat.

Bővebben: Fekete István Oktatóközpont szolgáltatásait bemutató honlap népszerűsítése