Eredei iskola szolgáltatás

Erdei iskolai szolgáltatásunk 2004 szeptemberétől indult be. Változatos programmal, programcsomagokkal és választható modulokkal várjuk az iskolák jelentkezését. Több teljes hetes erdei iskolai programcsomagunk van, melyet évről-évre bővítünk szolgáltatásokkal, programlehetőségekkel.
A kész erdei iskolai programmal rendelkezők számára helyet biztosítunk a programmegvalósításhoz és a szálláshoz, ezek mellé még 45 perces, vagy akár fél- és egynapos programot is lehet igényelni. Programjaink főként a vizes élőhelyek megismerésére, a pusztai életközösségek megfigyelésére terjednek ki. A Hortobágy-Berettyó folyón vizes életközösségekkel találkozhatunk, az ártéri erdőt figyelhetjük meg, vízvizsgálatot végzünk, igény szerint kenuzást és csónakázást is szervezünk a vízi életmód megismerésére.
A pusztai életközösségek megismerésére a közeli védett és nem védett területet vesszük igénybe. Csejt-puszta, a Körös-Maros Nemzeti Park területe, és a Balai-puszta, Pásztó-puszta területén a pusztai állat és növényfajokat figyelhetjük meg, lovaskocsis és kerékpáros túrákat szervezünk ezekre a területekre, illetve a Malom-zugi halastavakhoz, gyepekhez és a Farkas- zugi gémtelephez. A nemzeti park munkáját a dévaványai túzokrezervátumhoz és az Anna-ligetbe szervezett kirándulások közben figyelhetjük meg. Programkínálatunkba tartozik ezen felül a kultúrtörténeti túra, kézműves foglalkozások, agyagozás, raffiázás, gipszformaöntés, sportolási lehetőségek, lovaglás, természetvédelmi témájú előadások és diavetítések, például halakról, madárvédelemről, fenntartható fejlődésről.
.:: Táborok, ifjúsági programok
.:: Konferencia helyszín, képzések, tréningek otthona
.:: Madármegfigyelés
.:: Túrázás, ökoturizmus
.:: Lovaglás, lovagoltatás
.:: Családbarát szolgáltatások

 

 

Az oktatóközpont múltja
Túrkeve környékén a térség természeti értékeinek bemutatását szolgálja az Erdőszél u. 1. szám alatt a Fekete István Oktatóközpont bemutatóterme, ami legkönnyebben az Ecsegi u. 22. sz. felől közelíthető meg.

tovább..

Szolgáltatások, programok
Oktatóközpontunk szolgáltatásai igyekeznek felöleni számos olyan területet,amellyel a központ sokrétű célkitűzései megvalósulhatnak.

tovább..

Természeti környezet
Túrkeve és a környező települések határában három táj találkozik: a Nagykunság, a Nagy-Sárrét és a Hortobágy.

tovább..

Bemutató gazdaság
Túrkeve állattartó hagyománya nagy múltra tekint vissza mind a szilaj, mind a félszilaj állattartásban, a pásztói-gyep mégis eltér ettől az ősi állattartási formától.

tovább..

Kapcsolat
Elérhetőségek és térkép.

tovább..

 
©2010 Balmoral&Dogfather
mortage calculator loan calculator debt consolidation loan mortage rates free credit report interest rates interest rates credit report bankrupcy loans debt consolidation free credit reports

  

 

loansmortage rates debt consolidationloansmortage rates bankrupcyloan calculatorcredit report debt consolidation loanloansmortage rates free credit reportsloan calculatorcredit report free credit reportloansmortage rates interest ratesloan calculatorcredit report loansmortage rates interest ratesloan calculatorcredit report mortage calculatorloan calculatorcredit report